Hlavní obsah

Požár haly s plasty na Kladensku napáchal škodu 100 miliónů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Hasiči během noci dostali pod kontrolu požár v objektu s recyklací plastů v Kamenných Žehrovicích na Kladensku. Zásah potrvá ještě minimálně celé dopoledne, škoda se zřejmě vyšplhá na 100 miliónů korun. Dva hasiči při likvidaci požáru utrpěli lehké zranění.

BEZ KOMENTÁŘE: Požár haly v Kamenných ŽehrovicíchVideo: Novinky

 
Článek

Vyšetřovatelé zatím nemohou na místo, a tak ještě nestanovili příčinu. Předpokládají, že požár mohl vzniknout od nedopalku. Škoda bude podle mluvčí hasičů Vladimíry Kerekové vyšší i kvůli tomu, že nad třídírnou odpadů je další provoz, kde jsou citlivé technologie. Podle dostupných informací by mělo jít o výrobu očních čoček a nitroděložních tělísek.

Zranění při zásahu utrpěl jeden profesionální a jeden dobrovolný hasič. "Profesionální hasič má popáleniny na ruce a vrátil se zpátky k zásahu. Dobrovolný má zraněné rameno," uvedla mluvčí.

Pomáhá nakládač 

Na místě podle ní nyní ráno zasahovalo 56 lidí. Hasiči oheň likvidují pomocí speciálního nakladače ze Zbirohu, který hořící odpady rozebírá a vyváží ven z haly, kde se prolévají vodou.

Podle Kerekové jde o náročný zásah. "Jak to nakladač odebere a pustí k tomu vzduch, tak se to bohužel znovu rozhoří," dodala. Kolem 10:00 byl nakladač stále na místě a pokračoval v práci.

O požáru dostali hasiči zprávu v pátek kolem 18:30. Oheň vypukl na třídicí lince, její pracovníci provoz opustili před příjezdem hasičů. Na místo podle Kerekové přijela i jednotka z Kamenice, která odebrala vzorky vody stékající do potoka a podrobí je rozboru.

Reklama

Související témata:

Související články

Na Kladensku hoří třídírna odpadů

Několik jednotek hasičů vyjelo v pátek večer k požáru plastů a papíru v třídírně odpadu v Kamenných Žehrovicích na Kladensku. I po hodině zásahu šlehaly z haly...

Výběr článků

Načítám