Hlavní obsah

Řidič ve fabii s vozíkem projel téměř celou dálnici D6 v protisměru

Téměř celou dálnici D6 projel ve středu v protisměru 74letý řidič Škody Fabie s přívěsem. Jeho nebezpečné počínání natočil pohotový řidič. Policie nepozorného šoféra podezírá z trestného činu obecného ohrožení.

BEZ KOMENTÁŘE: Řidič v protisměru na dálnici D6Video: www.slevovar.cz

 
Článek

Muž vjel na dálnici kolem 13. hodiny ve směru na Karlovy Vary v pruhu do Prahy.

„Řidič jel v protisměru přibližně deset až patnáct minut. Myslím si, že musel na dálnici najet někde v okolí Jenče a sjet asi u Nového Strašecí. Tam už byly vidět policejní hlídky. Muž jel celou dobu v levém pruhu u krajnice, což je dost nepochopitelné,“ řekl Novinkám autor videa Otto Lustig z firmy Slevovar.cz.

Řidič tak v protisměru urazil kolem 25 kilometrů. Míjel nejen osobní a nákladní auta, ale také autobusy. Policisté o autě dostali oznámení, na dálnici už ale řidiče nenašli. Vypátrali ho až o chvíli později.

„Řidičem vozidla byl ztotožněn čtyřiasedmdesátiletý muž z okresu Karlovy Vary, který nedopatřením a dezorientovaností přejel do protisměru a v tomto jízdním pruhu pokračoval několik kilometrů,“ uvedla mluvčí policie Jana Šteinerová.

Doplnila, že policisté jízdu prošetřují jako podezření z trestného činu obecné ohrožení z nedbalosti.

Ve středu od rána byla na dálnici D6 hustá mlha, ve které postupně bouralo až 40 aut. Šlo převážně o drobné kolize, které si vyžádaly sedm zraněných. Zda mělo počasí vliv na řidičovu pozornost, policie neuvedla. [celá zpráva]

Nehody na dálnici D6Video: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám