Hlavní obsah

Opilý traktorista narazil do sloupu na poli, stovky lidí odstřihl od proudu

– Karlovy Vary
Právo, vor

Bez elektrického proudu zůstalo ke konci září téměř devět set rodin v nejzápadnějším koutě republiky u Hranic v Čechách. Opilý 35letý traktorista zde narazil ve večerních hodinách do betonového sloupu na poli, který se posléze zlomil. Řidič nadýchal téměř dvě promile alkoholu, čelí obvinění z nedbalostního přečinu.

Foto: PČR KK

Zlomený sloup elektrického vedení

Článek

Případ se stal už 20. září, ale policie o něm informovala až nyní. „K nehodě mělo dojít tím, že pětatřicetiletý muž z Chebska řídil traktor John Deere v obci Hranice a při polních pracích se dostatečně nevěnoval řízení,“ uvedl mluvčí karlovarské krajské policie Daniel Dvořák.

„Přední částí vozidla narazil do sloupu vysokého napětí před sebou, který se vyvrátil a pnutím drátů se poškodily i další dva sloupy,“ pokračoval mluvčí. „Došlo také k poškození izolátorů vysokého napětí a přerušení dodávek elektrického proudu do téměř 900 odběrných míst v obcích Hranice, Krásňany a v přilehlém okolí,“ dodal Dvořák.

Policisté na místě provedli u řidiče traktoru dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu s pozitivním výsledkem. „Byla naměřena hodnota 1,95 promile alkoholu a opakovanou zkouškou 1,99 promile alkoholu,“ doplnil mluvčí policie, podle kterého škoda, jež vznikla poškozením sloupů vysokého napětí a přerušením dodávky, byla poškozenou společností předběžně stanovena na částku převyšující sto tisíc korun.

Policisté z Aše řidiči traktoru sdělili podezření ze spáchání přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti. „V případě prokázání viny hrozí muži trest odnětí svobody až na jeden rok nebo zákaz činnosti,“ uzavřel Dvořák.

Reklama

Výběr článků

Načítám