Hlavní obsah

V třímístné dodávce cestovalo v Hradci šestadvacet cizinců

Novinky, luh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Dvacet šest lidí cestovalo v třímístné dodávce, kterou při běžné silniční kontrole zastavili v úterý dopravní policisté v Hradci Králové. Ve středu o tom informovala policejní mluvčí Iva Kormošová. Podle ní se jednalo o občany jednoho státu Evropské unie (EU), kterého, to neupřesnila. Na místo byla povolána také cizinecká policie. Řidič dostal pokutu dva tisíce korun.

Foto: Policie ČR

Z třímístné dodávky postupně vystoupilo 26 lidí.

Článek

Dodávku značky Iveco zastavili policisté v úterý v sedm ráno v ulici Zborovská v Hradci Králové. „Již přes okénko u řidiče si policistka všimla, že je v ní nějak mnoho osob. Na předních sedadlech seděly tři osoby a za nimi se tlačilo na přidělaných šesti sedadlech 15 osob,“ uvedla mluvčí.

Když policisté pasažéry vyzvali, aby si vystoupili, ze zadních dveří vyšlo dalších osm lidí. Celkem tedy v autě cestovalo 26 lidí. Když je chtěli policisté legitimovat, pět z nich nemělo žádné doklady.

Pokuta za doklady i vestavěná sedadla

Hlídka při kontrole zjistila, že se jedná o občany jednoho státu EU, na místo proto povolala cizineckou policii.

„Sedmi osobám uložila za nepředložení dokladu či předložení poškozeného dokladu pokutu ve výši 200 korun. Řidiči dodávky policisté uložili za přestupek překročení stanoveného počtu osob a za nepovolenou vestavbu sedadel maximální možnou blokovou pokutu 2000 korun,“ dodala mluvčí.

Cizinci mířili na stavbu silnice 1/35. Obdobný případ se stal u Hradce Králové na konci července, kdy v taktéž třímístné dodávce jelo 34 lidí na stavbu dálnice D11. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám