Hlavní obsah

Řidič smetl za tmy cyklistu, ten na místě zemřel. Byl neosvětlený, tvrdí

Právo, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Třeboňsko

Tragicky skončila čtvrteční nehoda u Dunajovic na Třeboňsku. Řidič osobního auta zde srazil staršího cyklistu, který vážným zraněním na místě podlehl. Řidič tvrdí, že cyklista nebyl osvětlený, jeho verzi nyní prověřují kriminalisté.

Foto: PČR Jihočeský kraj

Cyklista po srážce s autem zraněním na místě podlehl

Článek

Nehoda se stala krátce před osmou hodinou večer ve směru z Dunajovic na Horní Miletín. „Na přímém přehledném úseku komunikace měl řidič spatřit protijedoucího cyklistu a poté měl intenzivně brzdit, čímž přejel do protisměrné části vozovky, kde došlo k jejich vzájemnému střetu. Cyklista (r.1967) na místě dopravní nehody utrpěl smrtelné zranění, kterému podlehl,“ popsala nehodu na policejním webu mluvčí jindřichohradecké policie Hana Millerová.

Foto: PČR Jihočeský kraj

Řidič si neosvětleného cyklisty nevšiml

Policistům údajně řidič auta řekl, že cyklista byl neosvětlený. Jestli to tak skutečně bylo, je ale předmětem dalšího vyšetřování. „Kolo si odvezli technici ke znaleckému zkoumání,“ dodala Millerová. Pro stejné účely případného znaleckého posudku zabavili i dotčený vůz Opel Corsa.

Zda byl cyklista pod vlivem alkoholu, ukáže nařízená soudní pitva. U řidiče dopadl test negativně.

Kriminalisté nehodu vyšetřují jako trestný čin usmrcení z nedbalosti a zřejmě obviní 68letého řidiče auta. „Srazil cyklistu v protisměru, takže je podezřelý, že nepřizpůsobil rychlost a způsobil nehodu s následkem smrti,“ vysvětlil mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner s tím, že se ale také stále prošetřuje, zda jel cyklista po silnici dle předpisů. Jasno by mělo být během několika dnů.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám