Hlavní obsah

Policisté zastřelili psa, který napadl své majitele

Právo, alf

Na svého vlastního pána zaútočil stafordšírský teriér na Uherskobrodsku. Policisté museli nepříčetného psa zastřelit. Zvíře ohrožovalo život svého majitele i jeho manželky.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

„K nešťastné události, při níž byl ohrožen život manželského páru, došlo v měsíci červnu. Bylo pondělí krátce před jedenáctou hodinou večer, když se jednašedesátiletý muž vrátil domů ze sousedské návštěvy. Poté, co přišel na dvorek, zaútočil na něj jeho vlastní pes,“ uvedla ve středu policejní mluvčí Milena Šabatová.

Jakmile manželka uviděla, co se děje, vyběhla za ním a snažila se psa od svého muže odehnat. Poté se rozzuřené zvíře vrhlo i na ni. I přes běsnění zvířete se ženě podařilo zavolat na tísňovou linku rychlé záchranné pomoci.

Po svém příjezdu k místu události se však záchranáři ani policisté nemohli dostat ke zraněným manželům, na které jejich pes opakovaně útočil, i když už leželi v chodbě domu. „Odchyt psa tak nebyl možný a vážnost situace nesnesla odkladu, protože lidé byli bezprostředně ohroženi na životě a zdraví. Proto jeden z policistů psa zastřelil,“ vysvětlila policejní mluvčí.

Hned nato vběhl lékař za zraněnými, aby jim poskytl ošetření. Manželé utrpěli velmi vážná zranění zejména na hlavě a v obličeji. Záchranáři je proto převezli do Uherskohradišťské nemocnice.

„Podobnou událost naši policisté řešili před šesti lety v areálu firmy v Hluku. Tehdy tam rozzuřený hlídací německý ovčák pokousal dva zaměstnance. I v tomto případě musel být pes zastřelen,“ dodala Šabatová.

Policisté v minulých dnech ukončili prověřování tohoto ojedinělého případu, kdy pes pokousal své majitele a muselo dojít k jeho zastřelení. Podle vyšetřovatelů se policisté nedopustili ničeho protiprávního.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám