Hlavní obsah

V domě v centru Prahy byly chemikálie. Majitel sklepa skončil na psychiatrii

Novinky, jap
Aktualizováno

Ve sklepě činžovního domu v centru Prahy objevila policie větší množství chemikálií, zřejmě využívaných pro výrobu drog. Na místo museli v úterý vyjet hasiči i pyrotechnik. Majitel sklepa skončil na psychiatrii.

BEZ KOMENTÁŘE: Nález chemikálií v centru PrahyVideo: Novinky

 
Článek

„Na základě přijatého oznámení začali kriminalisté prověřovat možnou trestnou činnost v souvislosti s přechováváním většího množství dosud blíže nespecifikovaných chemikálií v jednom z domů v ulici Skořepka. S ohledem na charakter události policie požádala o součinnost hasiče a povolala policejního pyrotechnika," uvedla policejní mluvčí Andrea Zoulová.

Hasiči na místo vyslali jednotky ze tří stanic, včetně chemiků. Policisté uzavřeli celou ulici, evakuovat museli dům, v jehož sklepě byly chemikálie nalezeny.

„Na místo se dostavil policejní pyrotechnik a z preventivních důvodů rozhodl o rozšíření bezpečnostních opatření a evakuaci dalších obyvatel," doplnila Zoulová.

Policisté a strážníci na místě kolem osmé hodiny večer radili především turistům, jak ulici obejít. Strážníci pak navíc řídí a odklání také dopravu.

„Osmadvacetiletý uživatel předmětného bytu byl zadržen a s ohledem na aktuální zdravotní a psychický stav hospitalizován na psychiatrii. Vyšetřovatelé již po konzultaci se státním zástupcem zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám