Hlavní obsah

Hokejista skolil v Poděbradech zloděje, který prchal z obchodu se zlatem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nymburk

Devětatřicetiletý hokejista chytil o uplynulém víkendu zloděje zlatých řetízků v Poděbradech. Pachatel mu vběhl přímo do cesty. Policie škodu vyčíslila na čtvrt miliónu korun. Zadržený putoval rovnou do věznice, protože byl na něj vydán zatykač.

Musel jsem ho složit, řekl hokejistaVideo: Prima FTV

 
Článek

Třiapadesátiletý muž přišel do zlatnictví v sobotu dopoledne s tím, že chce koupit řetízek pro ženu. Po chvíli si jeden vybral a nechal si ho schovat na odpoledne. Pak si začal vybírat zlato pro sebe.

„Poté, co v obchodě nebyl už žádný jiný zákazník, podezřelý muž využil okamžiku, plata s řetízky sebral a dal se na útěk. Při otevírání dveří mu jedno z plat upadlo v prodejně, ale se dvěma platy vyběhl ven a utíkal přes ulici,“ popsala mluvčí policie Petra Potočná.

Prodavačky křičely a hluku si všiml hokejista, který zrovna procházel po ulici. „Asi nepočítal, že bych ho složil, takže moc nekličkoval. Tak nějak si to namířil a já jsem mu tam vběh. Po pádu už se lupič příliš nebránil. Poté, co ho muž zpacifikoval, poslušně počkal na policii,“ vylíčil televizi Prima hokejista Lukáš P.

Podle policie muž ukradl 34 zlatých řetízků v hodnotě 250 tisíc korun. Policisté navíc zjistili, že pachatel byl v celostátním pátrání, protože měl sedět ve vězení. Muž byl proto obviněn z krádeže a převezen do věznice v Liberci.

Reklama

Výběr článků

Načítám