Hlavní obsah

Policisté dopadli fantoma hotelů, kradl televizory i ručníky

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie dopadla padesátiletého muže ze Svitav, kterého hledala v souvislosti s opakovanými krádežemi v ubytovacích zařízeních. Pátrání po něm vyhlásili policisté z Uherskohradišťska na konci září, muže nazvali fantomem hotelů.

Foto: Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle policie nenápadný a slušně vystupující muž po ubytování a přespání v hotelích mizel ráno bez placení a s ukradenými věcmi z vybavení pokojů. Odnášel si televizory zabalené do povlečení, ale i ručníky, fén a v jednom penzionu vzal i obrazy.

„Naši policisté evidovali od letošního července 27 případů, v nichž tento několikrát soudně trestaný fantom vystupoval. Poprvé navštívil hotel v Uherském Brodě. Poté zavítal i do jiných krajů v České republice. Bylo po něm vyhlášeno celostátní pátrání,“ uvedla mluvčí uherskohradišťské policie Milena Šabatová.

„Na základě informací, které byly zveřejněny v hromadných sdělovacích prostředcích, přijali operátoři tísňové linky spoustu poznatků k podezřelému muži. Ten byl ve čtvrtek 28. září zadržen trutnovskými policisty,“ řekla v pondělí Šabatová.

Přiznal se

Muž se při výslechu ke všemu přiznal. Uvedl, že televizory a další věci, které ukradl, prodal. Škoda, kterou způsobil, je prozatím vyčíslena na 160 tisíc korun.

„Po provedení nezbytných úkonů jsme muže eskortovali do vazební věznice v Brně. Nyní mu hrozí až pětileté vězení,“ uzavřela Šabatová.

Reklama

Výběr článků

Načítám