Hlavní obsah

Na Opavsku a v Třinci se malé děti opařily horkým čajem a vodou

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě malé děti s vážnými opařeninami museli v pátek ošetřit moravskoslezští záchranáři. V jednom případě se dítě opatřilo čajem, ve druhém horkou vodou.

Foto: ZZS Středočeského kraje

Ilustrační foto

Článek

První případ se stal na Opavsku, kde rok a půl staré dítě na sebe převrhlo horký čaj. „Se zasažením v oblasti hlavy, hrudníku a horní končetiny byl chlapec ošetřen a vrtulníkem přepraven do popáleninového centra Fakultní nemocnice Ostrava,“ uvedl mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Podruhé záchranáři zasahovali v Třinci, kde se horkou vodou z termosky opařilo šestiměsíční dítě. Také kojenec byl vážně zraněný, a záchranáři ho stejně jako v prvním případě po ošetření letecky transportovali na popáleninové centrum fakultní nemocnice.

Podle Humpla patří popáleniny u dětí mezi časté úrazy, k nimž je záchranná služba volána. „Jen od začátku září musely naše posádky zasahovat ještě u dalších tří dětí poměrně útlého věku. Utrpěly rovněž opařeniny nebo popáleniny chemickou látkou,“ popsal.

Reklama

Výběr článků

Načítám