Hlavní obsah

Růžový tank před odvozem z Brna pomaloval sprejer zlatou barvou

Právo, mh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Ještě předtím, než byl v noci na středu naložen a odvezen z Brna růžový tank Davida Černého, stihl ho neznámý sprejer pomalovat. Zjistili to v úterý večer strážníci městské policie při pravidelné kontrole prostranství na Komenského náměstí. Na boku tanku objevili symbol amerického dolaru o rozměru 1 x 0,5 metru.

Foto: MP Brno

Posprejovaný tank v Brně

Článek

„Sprejerství je trestným činem, a tak strážníci přivolali hlídku státních policistů a případ jim předali k prošetření. Dohledové centrum poskytne státním policistům i kamerové záznamy z nejbližšího okolí, které by mohly přispět k odhalení autora nápisu,“ uvedl k případu mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Strážníci během několika měsíců řešili v souvislosti s tankem několik incidentů. Nejčastěji šlo o projevy vandalismu, v jednom případě se dokonce mladík zranil, když si vytvářel selfie a spadl na chodník.

Růžový tank stál před kostelem v centru města v rámci výstavy Kmeny 90. V noci na středu byl převezen do Vojenského muzea Lešany.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám