Hlavní obsah

Traktorista vyprošťoval zapadlého kolegu, stroj se na něj převrátil

Právo, kal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Dva zaklíněné řidiče pod převráceným traktorem museli během jednoho dne vyprošťovat jihočeští záchranáři. Oba muže do nemocnice přepravil vrtulník.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Hasiči odnášejí zraněného traktoristu.

Článek

První nehoda se stala ve středu po třetí hodině odpoledne u obce Řemíčov na Táborsku. Devětadvacetiletý traktorista vytahoval na poli jiný zapadlý traktor a při manévru se na něj stroj převrátil. „Zraněného muže se podařilo vyprostit záchranářům ještě před příjezdem táborských hasičů,“ řekla mluvčí jihočeských hasičů Vendula Matějů.

Muž utrpěl těžká zranění v oblasti pánve a břicha. „Záchranářský vrtulník ho ve vážném stavu přepravil na anesteziologicko-resuscitační oddělení českobudějovické nemocnice,“ uvedla Petra Kafková, mluvčí jihočeské záchranné služby.

Foto: HZS Jihočeského kraje

Hasiči odnášejí zraněného traktoristu

Během necelé hodiny vyrážel tentýž den vrtulník do Horní Stropnice na Českobudějovicku, kde se traktor převrátil na šestačtyřicetiletého muže. Když na místo přijeli záchranáři, traktorista byl při vědomí. „Utrpěl závažné poranění v oblasti břicha a pánve a letecky jsme ho převezli na traumacentrum do českobudějovické nemocnice,“ řekla Kafková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám