Hlavní obsah

Žena z Kladenska prodala dům a dalších devět let se z něj odmítala odstěhovat

– Kladno

Devět let se odmítala odstěhovat 65letá žena z rodinného domu na Českolipsku přesto, že ho prodala a zinkasovala peníze. Nepomohly ani rozsudky soudů ani uložená podmínka. Dům opustila až před měsícem. Čelí obvinění ze dvou trestných činů.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Žena z Kladenska prodala svůj dům v Doksech 11. listopadu 2008, kupující zaplatil domluvenou kupní cenu a čekal, až se původní majitelka vystěhuje.

„Prodávající žena se však z domu nikdy, i přes opakované výzvy, neodstěhovala a dále ho užívala, a to i přesto, že jí tato povinnost byla uložena rozsudkem Okresního soudu v Kladně v říjnu 2015 ve spojení s rozsudkem Krajského soudu v Praze z července 2016,“ informovala mluvčí policie Michaela Nováková.

Protože soudy neuposlechla, dostala od okresního soudu pětiměsíční podmínku. Ani ta ji však nepřiměla k odchodu. Žena se podle policie hájila tím, že se s majitelem nedohodla na opuštění nemovitosti.

Dům nakonec opustila po dalších urgencích a před hrozícím trestním stíháním letos na začátku srpna. Kriminalisté ji však přesto obvinili.

„Vyšetřovatelka zahájila trestní stíhání pro přečin neoprávněný zásah do práva k domu, bytu nebo k nebytovému prostoru a přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za což jí hrozí až dva roky za mřížemi,“ uzavřela Nováková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám