Hlavní obsah

Devatenáctiletý řidič srazil na přechodu v Ostravě důchodkyni a dítě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

V úterý odpoledne srazil osobní automobil v Ostravě-Porubě na přechodu pro chodce devětaosmdesátiletou ženu a desetiletou školačku. Seniorka na místě zemřela. Dívka skončila s vážnějším poraněním v nemocnici.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala okolo 14:15 v Ostravě-Porubě nedaleko tramvajové zastávky Vozovna. „Devatenáctiletý řidič na přechodu srazil ženu a dítě. Žena utrpěla zranění, kterým na místě podlehla,” uvedla mluvčí moravskoslezské policie Lenka Sikorová.

„Devětaosmdesátiletá žena byla po střetu s vozidlem v bezvědomí a nejevila žádné známky života. Přes veškerou snahu se nepodařilo obnovit srdeční činnost postižené, a ta na místě podlehla mnohočetným poraněním hlavy, hrudníku a dolních končetin,” popsal událost mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl s tím, že ženě začali ještě před příjezdem záchranářů poskytovat základní první pomoc svědci.

V bezvědomí podle něj byla krátce i dívka, později už se zdravotníky komunikovala. „Po poskytnutí přednemocniční neodkladné péče byla s vícečetnými poraněními transportována na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice Ostrava,” doplnil Humpl.

Sikorová dodala, že dechová zkouška vyloučila, že by řidič byl pod vlivem alkoholu. Test na drogy pak vyloučil jízdu pod vlivem narkotik. Příčinu nehody policisté ještě neoznámili, mladíka dosud neobvinili.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám