Hlavní obsah

Řidič kamiónu si nevšiml ženy na přechodu a srazil ji. Je v kritickém stavu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Vážné zranění utrpěla v pondělí dopoledne chodkyně, která přecházela silnici na přechodu v Jablonci nad Nisou. Řidič kamiónu si jí nevšiml a srazil ji.

Foto: Milan Malíček, Právo

Zdravotnická záchranná služba

Článek

Nehoda se stala v ulici Budovatelů před 10:00. „Řidič s nákladní soupravou jel ve směru od centra města. Před přechodem pro chodce u bývalých lázní sice zastavil, aby umožnil chodcům přejít vozovku, nicméně při následném rozjíždění pravděpodobně přehlédl ještě zprava přecházející ženu, kterou srazil,” uvedla mluvčí policie Dagmar Sochorová.

„Žena je v kritickém stavu. Napojenou na umělou plicní ventilaci jsme ji sanitou převezli na traumacentrum do Liberce,” řekl mluvčí záchranné služby Michael Georgiev.

Dechová zkouška podle mluvčí policie vyloučila, že by řidič jel pod vlivem alkoholu. Okolnosti nehody policie vyšetřuje.

Jablonecká radnice řidiče i chodce v tomto dopravně velmi vytíženém místě nabádá ke zvýšené opatrnosti. Už několik dnů je totiž kvůli poruše mimo provoz semafor. „Na odstranění závady se pracuje. K opravě dojde v nejbližších dnech, jakmile bude k dispozici již objednaný potřebný náhradní díl,” řekla mluvčí radnice Markéta Hozová.

Reklama

Výběr článků

Načítám