Hlavní obsah

Auto na Bruntálsku narazilo do stromu, spolujezdkyně zemřela

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bruntál

Smrt dvaapadesátileté ženy způsobil v pátek ráno náraz osobního auta Opel do stromu na Bruntálsku. Kromě ženy, která svým zraněním podlehla, se při nehodě zranil řidič i další dva spolujezdci.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tragédie se stala kolem páté hodiny ráno za obcí Rýžoviště ve směru na Vajglov. „Osmačtyřicetiletý cizinec z dosud nezjištěných příčin vyjel s autem do protisměru, následně mimo komunikaci, kde se čelně střetl se stromem,“ popsala nehodu policejní mluvčí Pavla Jiroušková.

Dodala, že spolujezdkyně utrpěla těžká zranění, kterým i přes pomoc kolemjedoucího řidiče i záchranářů podlehla. Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla byla žena po nehodě v bezvědomí a její dýchání selhávalo.

Tři zranění

„Zasahující lékař zajistil její dýchací cesty a převedl pacientku na přístrojem řízenou ventilaci,“ sdělil s tím, že i přes intenzivní péči se její stav prudce zhoršoval. „Na palubě sanitního vozu došlo k zástavě krevního oběhu. Posádka zahájila resuscitaci, ale přes veškerou snahu se nepodařilo obnovit činnost srdce postižené. Podlehla mnohočetným poraněním v oblasti hlavy, hrudníku a břicha,“ doplnil.

Zbylí tři zranění, dvě ženy a muž, byli při vědomí a mimo přímé ohrožení života. „Prvotní vyšetření odhalilo středně těžká poranění končetiny u pacienta a hrudníku u obou žen. Všichni byli transportováni do krnovské nemocnice, a to na urgentní příjem a chirurgickou ambulanci,“ informoval Humpl.

Jiroušková uvedla, že požití alkoholu či jiných návykových látek bylo u řidiče vyloučeno. „Příčiny a okolnosti tragické nehody intenzivně prověřují bruntálští kriminalisté ve spolupráci s dopravními policisty,“ připojila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám