Hlavní obsah

Na Barum rallye shořelo závodní auto, druhé skončilo v potoce

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Závodní speciál jedné z posádek Barum rallye shořel v sobotu odpoledne u Horní Lhoty na Zlínsku. Škoda dosáhla téměř šesti miliónů korun. Příčinou požáru byla technická závada. Nikdo nebyl zraněn. Právu to řekl mluvčí krajských hasičů Libor Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Závodní speciál v plamenech

Článek

Jednotky profesionálních hasičů z Luhačovic a Zlína vyjely k hlášenému požáru závodního automobilu v 17.23 hodin.

„I přes zásah posádky vozu hasicím přístrojem byl rozvoj požáru tak rychlý, že v době našeho příjezdu bylo celé vozidlo v plamenech,“ uvedl mluvčí s tím, že hasiči vybaveni dýchací technikou nasadili k jejich sražení dva vysokotlaké proudy. Po uhašení požáru celé torzo vozidla ještě ochladili.

Foto: HZS Zlínského kraje

Hasiči již nemohli auto zachránit

„Bližší specifikací technické závady, která požár způsobila, se bude nadále zabývat náš vyšetřovatel ve spolupráci se specialisty Technického ústavu požární ochrany Hasičského záchranného sboru ČR,“ konstatoval Netopil.

Foto: HZS Zlínského kraje

Závodní speciál lehl celý popelem.

U nehody závodního speciálu rovněž z Barum rallye spojené s únikem oleje do potoka zasahovali hasiči po 13. hodině i u Vlčkové na Zlínsku.

„Závodní vozidlo skončilo převrácené na střeše v korytu potoka pod úrovní místní komunikace. Šíření olejové skvrny po hladině potoka jsme zabránili položením sorpčních hadů a znečištěnou hladinu zasypali sorbenty. K vytažení havarovaného vozidla velitel zásahu povolal na místo události vyprošťovací automobil z Otrokovic. Jeho nasazení ale nakonec nebylo nutné. S vytažením nám pomohl automobil asistenční služby s hydraulickou rukou,“ informoval Netopil a dodal, že hasiči pak uklidili vozovku a z hladiny potoka sesbírali sorbent znečištěný olejem. Před půl třetí odpoledne byl zásah ukončen.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám