Hlavní obsah

Policisté pátrají po falešném energetikovi ze Semilska. Zaměřuje se na seniory

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Semilsko

Domácnosti seniorů na Semilsku obchází podvodník, který se vydává za energetika. Pod záminkou vrácení přeplatků za odběr energií se snaží dostat do bytů a v nestřežených chvílích odcizit peníze a cennosti. Z bytu 77leté seniorky se mu povedlo odnést 27 tisíc korun. Policie nyní žádá o pomoc kohokoli, kdo hledaného muže poznává.

Foto: Policie ČR

Podoba hledaného podvodníka, který se vydává za energetika

Článek

Na podvodníka policii ve středu upozornily dvě seniorky ze Semil. Osmdesátiletou seniorku oslovil na ulici s tím, že ženě nese přeplatek za elektřinu ve výši dvou tisíc korun, a doprovodil ji až k bytu.

„Ve chvíli, kdy žena odemkla dveře a vpustila do bytu svého psa, tam společně s ním vběhnul i falešný energetik. Paní bylo jasné, že tu není něco v pořádku, a začala být ostražitá,“ informovala mluvčí policie Ivana Baláková. Z mužova chováni žena poznala, že je to podvodník. Ten tak urychleně opustil byt bez toho, aniž by něco odcizil.

Druhá žena již tak ostražitá nebyla. Do bytu muže 77letá seniorka pustila v domnění, že je to její syn. V nestřeženém okamžiku, kdy podvodník ženu poslal do obývacího pokoje vypnout televizi, si z bytu odnesl 27 tisíc korun.

Policisté nyní po muži pátrají. „Hledaný podvodník je muž mezi 40 až 50 lety, spíše štíhlé postavy. Má světlé oči a světle hnědé, krátké vlasy. Mluví česky bez akcentu nebo řečové vady. V jedné domácnosti nosil dioptrické brýle, ve druhé nikoli,“ popsala Baláková. Informace o muži mohou lidé předávat policii na tísňové lince 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám