Hlavní obsah

Kvůli vraždě kamaráda mačetou skončil plzeňský bezdomovec ve vazbě

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Do vazby poslal v úterý plzeňský soud Martina P., kterého policie o víkendu obvinila z vraždy. Dvaačtyřicetiletý bezdomovec mačetou zabil o tři roky staršího kamaráda, se kterým bydlel v provizorním příbytku v městské části Roudná. Po činu se šel udat policii.

Foto: Patrik Biskup , Právo

Muž obviněný z vraždy v úterý putoval do vazby.

Článek

„Mrzí mě, co jsem udělal,“ vykřikl spoutaný muž směrem k novinářům po příchodu do soudní budovy, kam ho přivedla policejní eskorta.

Soudkyně Martina Hiřmanová akceptovala návrh státního zástupce a rozhodla o uvalení vazby. „Pokud by obviněný zůstal na svobodě, hrozí, že by mohl uprchnout nebo se skrývat s úmyslem vyhnout se trestnímu stíhání nebo trestu,“ vysvětlila soudkyně.

K útoku došlo po předchozí opilecké hádce. „Poškozený si šel lehnout do stanu, kam za ním přišel obviněný muž a fyzicky ho napadl, přičemž mu způsobil závažná sečná a bodnořezná poranění, kterým na místě podlehl,“ doplnila mluvčí policie Markéta Fialová.

Když si pak útočník uvědomil, co provedl, sám přišel na policii vše oznámit. Policisté mu v dechu naměřili 1,81 promile alkoholu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám