Hlavní obsah

Starce o holi srazilo na přechodu auto, nehodu nepřežil

– Ostrava
Právo, hon

Tragická nehoda se stala v úterý večer na přechodu pro chodce na Vřesinské ulici ve Vřesině u Ostravy. Muže, který se pohyboval o holi, srazilo osobní auto s přívěsným vozíkem. Muž na místě zemřel.

Foto: Luděk Fiala, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak uvedla mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková, nehodu nejspíš zavinila nepozornost řidiče, ale vyšetřování je teprve na počátku a přesnou příčinu by mohli pomoci objasnit svědci. Nehoda se stala po sedmé hodině večerní.

„Devětačtyřicetiletý muž řídil vůz Škoda Fabia s přívěsným vozíkem, přičemž se zřejmě zcela nevěnoval řízení a přehlédl 92letého chodce, pohybujícího se po řádně vyznačeném přechodu. Senior užil k chůzi podpěrné hole. Při střetu s vozem utrpěl chodec zranění, kterým podlehl,“ popsala nehodu mluvčí policie.

Na místo byl přivolán policejní intervent, který tragickou událost sdělil rodině zesnulého. Dechová zkouška u řidiče byla negativní. „Přivítáme jakoukoliv informaci k tragické nehodě na lince 158. Hledáme také ženu, která nehodu oznamovala na tísňovou linku prostřednictvím telefonu dalšího muže. I tuto svědkyni žádáme, aby nás kontaktovala,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám