Hlavní obsah

Matka v Plzni tvrdila, že nebyla těhotná, dítě našli policisté v koši na prádlo

Právo, Ivan Blažek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Domácí porod, ke kterému došlo v neděli odpoledne v Plzni na Doubravce, prošetřují policisté. Žena napřed záchranářům tvrdila, že těhotná nebyla. Novorozenou holčičku však později našli přivolaní policisté v koši na prádlo. Byla živá, ale ve velmi vážném stavu.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Reflexní prvky mají větší svítivost.

Článek

„Musela být lékařem okamžitě napojena na umělou plicní ventilaci a byla přepravena přímo na jednotku intenzivní péče neonatologického oddělení plzeňské fakultní nemocnice,“ řekl Právu Martin Brejcha, mluvčí krajské záchranné služby.

Záchranáře přivolala do bytu ve čtvrti Doubravka před sedmnáctou hodinou sama žena s tím, že má zdravotní problémy. „Uvedla, že není těhotná. Naše výjezdová skupina ale zjistila, že to není pravda, bylo nade vše jasné, že před malou chvílí rodila,“ uvedl Brejcha. Záchranáři přivolali posily a zároveň si vyžádali asistenci policie.

Dítě v koši

„Ženu jsme po ošetření předali do péče lékařů gynekologicko-porodnické kliniky plzeňské fakultní nemocnice,“ konstatoval Brejcha. Matka měla podle něj tvrdit, že s dítětem odešla porodní asistentka. „Zhruba po dvaceti minutách ale volala policie, že dítě našla v prádelním koši. Porodní asistentka tam samozřejmě nebyla,“ doplnil Brejcha.

Policejní mluvčí Jan Koželuh potvrdil, že policie k případu domácího porodu vyjížděla. „Dále se tím zabýváme, podrobnosti ale zatím nebudeme sdělovat,“ dodal Koželuh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám