Hlavní obsah

Na Baťově kanálu hořela loď, kapitán se popálil

Právo, mhr, pko
Babice
Aktualizováno

V přístavu na Baťově kanálu v Babicích začala v neděli odpoledne hořet jedna z výletních lodí. Přivolaní hasiči si s plameny rychle poradili, kapitán lodi ale skončil s popáleninami v rukou záchranářů a musel být převezen do nemocnice. Jak k neštěstí došlo, už vyšetřují policisté a hasiči.

Foto: HZS Zlínského kraje

Loď po požáru na Baťově kanále

Článek

„Jednalo se o jednu z motorových lodí, jaké jezdí po Baťově kanálu, o rozměrech zhruba 10 krát 3 metry. Její uživatel utrpěl při požáru popáleniny a byl záchrannou službou odvezen do nemocnice,“ sdělil Právu mluvčí hasičů Pavel Řezníček.

Později se ukázalo, že šlo o kapitána lodi, který se zřejmě pokoušel oheň uhasit. Ten vznikl krátce po doplnění pohonných hmot.

Požár, který vznikl kolem 16. hodiny, se podle Řezníčka hasičům podařilo rychle zlikvidovat. Na hladinu však unikly z lodi pohonné hmoty, které museli následně hasiči zachytávat.

Foto: HZS Zlínského kraje

Loď po požáru na Baťově kanále

„Při požáru došlo i k úniku provozních kapalin na hladinu, proto museli hasiči postavit nornou stěnu. Podle prvotních informací byly na lodi, která stála v přístavišti, dvě osoby. Loď se i po požáru udržela na hladině,“ řekl Řezníček. Podle něj zatím nebyly škody stanoveny.

Kvůli požáru byl provoz na kanále omezený, vzhledem k norné stěně nemohly místem další lodě plout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám