Hlavní obsah

Dva plavci na severu Moravy potřebovali pomoc záchranářů

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvěma vážně ohroženým návštěvníkům koupališť spěchali v sobotu odpoledne na pomoc moravskoslezští záchranáři. V jednom případě se jednalo o tonutí, ve druhém postihl plavce kolaps.

Foto: ZZS Moravskoslezského kraje

Muže, který se topil na kopřivnickém koupališti, přepravili záchranáři do nemocnice letecky.

Článek

První případ se udál na plovárně v Kopřivnici půl hodiny po poledni. Tonoucího muže vytáhli z vody svědci, první pomoc mu poskytla místní zdravotní hlídka. Když dorazili záchranáři, byl muž krátce v bezvědomí a nedýchal.

„Správnou první pomocí se podařilo obnovit jeho spontánní dýchání. Muži byl podán kyslík, posádky zajistily žilní vstup a podali mu léky. Pacient byl následně vrtulníkem transportován do Fakultní nemocnice Ostrava a předán do péče týmu urgentního příjmu,“ informoval mluvčí záchranářů Lukáš Humpl.

Dodal, že na stejném pracovišti ostravské nemocnice skončil i dvaačtyřicetiletý muž, který náhled zkolaboval na koupališti v Jablunkově na Frýdecko-Místecku. Také on byl v bezvědomí. „Zasahující posádky zdravotnické záchranné služby musely zajistit jeho dýchací cesty intubací a připojit jej k přístrojem řízené ventilaci. Po poskytnuté přednemocniční neodkladné péči pacient přepraven do zdravotnického zařízení,“ popsal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám