Hlavní obsah

Policejní auta bourala v Praze včetně dodávky s těžkooděnci, 10 zraněných policistů

Novinky, ok, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pět aut včetně tří policejních havarovalo ve čtvrtek v pražské Krči. Podle prvních informací se lehce zranilo až 11 lidí. Mezi nabouranými je také policejní anton a dodávka těžkooděnců, kteří směřovali na realizaci bezpečnostního opatření kvůli fotbalovému zápasu.

BEZ KOMENTÁŘE: Srážka policejních vozů v PrazeVideo: Novinky

 
Článek

Nehoda se stala kolem jedenácté hodiny na křižovatce ulic Zálesí a Štúrova. Zezadu do sebe nabourala dvě osobní auta a tři policejní, z nichž jedno je určeno pro převoz zadržených lidí. Používá se při demonstracích nebo větších sportovních akcích. V druhé dodávce většinou jezdí speciální pořádková jednotka, tzv. těžkooděnci.

„Podle prvotních informací bylo při střetu zraněno 11 osob, z toho 10 policistů. Okolnosti dopravní nehody i míra zavinění jsou předmětem dalšího vyšetřování. Dopravní policisté si na místo události přizvali znalce, který pracuje hned s několika verzemi. Jednou z nich je i možná technická závada na služebním vozidle policie,” uvedl mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Nehoda policejních aut v pražské Krči

„U nehody jsme měli tři sanitky. Záchranáři následně do několika pražských nemocnice odvezli devět zraněných, z toho osm policistů. Převážně by mělo jít o lehká zranění, jako jsou pohmožděniny a odřeniny,“ řekl Novinkám mluvčí záchranářů Ondřej Franěk.

Jak se nehoda stala, zjišťují dopravní policisté. Podle informací z místa jeli policisté na realizaci bezpečnostního opatření kvůli fotbalovému zápasu AC Sparta Praha a Crvena Zvezda Bělehrad, který se ve čtvrtek odehraje na Letné.

„Zmíněná dopravní nehoda je tak v tomto kontextu nepříjemnou událostí, nicméně v konečném důsledku nebude mít na samotné bezpečnostní opatření žádný vliv,” upozornil Daněk.

Reklama

Výběr článků

Načítám