Hlavní obsah

Policie proti technařům na Nymbursku tvrdý zásah neplánuje. Jsou pod vlivem alkoholu a drog

Tisíce lidí se v sobotu účastní nelegální technoparty u Osečku na Nymbursku, do okolí se rozléhá hlasitá hudba. Policie v poledne technaře vyzvala, aby během odpoledne nelegální akci ukončili, ti se k tomu ale nemají. Uvedla to středočeská policejní mluvčí Michaela Richterová.

Foto: Jaroslav Beneš, ČTK

Nelegální technoparty u Osečku na Nymbursku

Článek

Tvrdší zásah zatím policie neplánuje. Akce nejspíš potrvá minimálně do neděle, protože na místě je mnoho lidí pod vlivem alkoholu a drog, kteří nemohou z místa odjet, řekla Richterová.

Technaři obsadili louku poblíž dálnice D11 u Osečku na Nymbursku v pátek večer. Podle policejního odhadu se tam sjelo pět až šest tisíc lidí, mezi nimi velké množství cizinců. Na místě je pět až šest stovek aut.

Policie, která na akci už od večerních hodin dohlíží, vyzvala účastníky party, aby vypnuli aparaturu a louku vyklidili. Měli by tak učinit během odpoledne. Podle zpráv z místa ale zatím lidé neodcházejí, naopak přicházejí další.

Foto: Jan Beneš, ČTK

Nelegální technoparty u Osečku na Nymbursku

Do širokého okolí duní elektronické taneční rytmy. Na louce bylo několik míst s reproduktorovými stěnami, které hlasitě hrály různou hudbu. Místy leží opilí návštěvníci. Další technaři popíjejí alkohol, tančí a kouří marihuanu.

BEZ KOMENTÁŘE: Technoparty na NymburskuVideo: Novinky

Situaci sledují desítky policistů včetně zvláštních jednotek. Oblast policie uzavřela už od hlavní silnice vedoucí od dálnice D11 směrem na Kolín. Policie od této silnice směrem k louce, na které se technoparty koná, nikoho nepouští. Účastníky, kteří se místo rozhodli opustit, nechává projet a projít bez problémů.

Na místě je několik policejních jednotek včetně těžkooděnců.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám