Hlavní obsah

Muž v Praze se prý chtěl utopit ve Vltavě, z vody sám volal na policisty

Novinky, luh
Praha

Dvaapadesátiletého tonoucího muže zachránili pražští policisté v noci z pondělí na úterý z Vltavy. Po záchraně policistům přiznal, že chtěl skokem do Vltavy ukončit svůj život, navíc se posilnil alkoholem. V úterý o tom informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Tři minuty po jedné hodině ráno přijali operátoři linky tísňového volání oznámení o muži tonoucím v proudu Vltavy poblíž Bubenského nábřeží,” sdělil mluvčí, podle něhož hlídky na místo dorazily za necelou minutu.

Hlídky poté začaly podél břehu pátrat po tonoucím muži, který když je spatřil, hned na sebe upozornil voláním o pomoc. Policisté muže vytáhli pomocí záchranného lana u Negrelliho viaduktu.

„K vytažení muže na břeh bylo nutné ho transportovat pomocí člunu poříčních policistů k nejbližšímu molu. V místě záchrany byl totiž velice příkrý břeh, kluzký povrch a téměř neprostupná křoviska. Jakmile policisté prokřehlého muže dopravili ke kotvišti tamního přívozu, předali ho do péče přítomným záchranářům,” dodal mluvčí.

Po vytažení z řeky se muž policistům přiznal, že skokem do Vltavy chtěl ukončit svůj údajně nepovedený život, na což se také posilnil alkoholem, aby prý neztratil odvahu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám