Hlavní obsah

Při motokrosovém mistrovství v Lokti zahynul třináctiletý jezdec

Aktualizováno

Při závodě Mistrovství Evropy juniorů v motokrosu, které se v sobotu konalo v Lokti v rámci Grand Prix České republiky v motokrosu, zemřel třináctiletý jezdec. Záchranáři se jej neúspěšně pokoušeli oživit 45 minut.

Foto: Hasiči Loket

Na místě zasahoval vrtulník

Článek

O tragické události informovali  Radek Hes z karlovarské záchranky a mluvčí krajské policie Zdeňka Papežová. Úmrtí Igora C. z Moldavska následně potvrdil na své internetové stránce i pořadatel motokrosového MS, společnost Youthstream.

Tragédie se stala v závodě evropského šampionátu třídy do 85 ccm. Mladý jezdec havaroval na dvojskoku přes cestu a smrtelně se zranil.

„Lékaři ho na místě nejméně tři čtvrtě hodiny resuscitovali, ale utrpěl zranění neslučitelná se životem," řekl Hes. U nehody zasahoval i vrtulník. Soutěžní jízda byla předčasně ukončena a pořadatelé zrušili nedělní druhý závod této kategorie.

Podle Autoklubu ČR se příčiny nehody zatím vyšetřují. „Nicméně dle předběžného zjištění byly dodrženy všechny bezpečnostní předpisy a trať byla v době nehody řádně zabezpečena dle příslušných řádů,” uvedla organizace v tiskové zprávě.

Šampionát EMX85 je stejně jako EMX65 pro ještě mladší jezdce a WMX pro kategorii žen součástí víkendového programu Grand Prix České republiky v hlavních motokrosových třídách MXGP a MX2. Ty v sobotu měly na programu tréninky a kvalifikační jízdy, v neděli se pojede o mistrovské body.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám