Hlavní obsah

Moderní pěstírny konopí i kokain. Policie obvinila kvůli drogám 16 lidí z Česka i Balkánu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Národní protidrogová centrála obvinila 16 Srbů, Makedonců a Čechů za výrobu marihuany a dovoz kokainu na území Česka. V Praze a Středočeském kraji policie odhalila 11 pěstíren netechnického konopí, které byly vybaveny nejmodernější technologií. Některým obviněným hrozí až 24 let vězení. V tiskové zprávě to v úterý uvedla mluvčí centrály Barbora Kudláčková.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

„Případ je specifický zejména hierarchickým uspořádáním a fungováním pachatelů v rámci organizované skupiny a rozsahem a způsobem páchání trestné činnosti,” shrnula mluvčí.

Podle ní se v případu projevil nový trend, a to zapojení některých etnik bývalé Jugoslávie do určitých odvětví drogové kriminality.

Zločinecká skupina složená převážně ze Srbů údajně zakládala společnosti, na které si následně kupovala či pronajímala nemovitosti. V nich pak zakládala pěstírny, kde ve velkém rozsahu pěstovala konopí.

Policisté zabavili 7246 rostlin a 34 kilogramů marihuany.

Reklama

Výběr článků

Načítám