Hlavní obsah

BMW udělalo v Praze myšku řidiči audi, po hádce se střílelo

– Praha

Střelbou vyvrcholila v úterý hádka mezi dvěma řidiči v Praze. Incident údajně započal, když šofér BMW udělal řidiči audi myšku. Po střelbě z airsoftové pistole byl řidič Audi Q7 zraněn. Útočníka dopadli policisté až na dálnici D11. Kriminalisté nyní hledají svědky.

Foto: Policie ČR

Střelec byl zadržen na dálnici D11.

Článek

Celá událost odstartovala v zúžení ulice Poděbradská, kde BMW X5 mělo udělat myšku přímo před řidičem audi. Následovala divoká gestikulace a pokřikování přes okýnka. Vyvrcholením hádky bylo vytažení airsoftové pistole 31letým řidičem BMW, který proti svému protivníkovi měl vystřelit.

„Projektil poté zasáhl třiačtyřicetiletého řidiče audi do obličeje těsně nad oko. Poškozený zavolal na linku 158 a operátora informoval o tom, co se stalo a že podezřelé vozidlo pronásleduje po zmiňované ulici ve směru jízdy na Černý Most,“ informoval ve čtvrtek mluvčí policie Jan Daněk.

Foto: Policie ČR

Střelec byl zadržen na dálnici D11

Za bavorákem okamžitě vyrazila nejbližší hlídka, která jej dostihla na pátém kilometru D11. K zadržení policisté použili donucovací prostředky, jelikož muž odmítal vystoupit a nespolupracoval.

Byl na operaci

„Zadržený muž při podání vysvětlení k věci mimo jiné uvedl, že ke slovnímu konfliktu mezi ním a druhým řidičem sice došlo, že v ruce zbraň držel, ale nevystřelil,“ konstatoval Daněk. U muže hlídka našla krátkou střelnou zbraň na kuličky s plynovou bombičkou.

Foto: Policie ČR

Nalezená plynová pistole

Postřelený muž musel podstoupit chirurgický zákrok, protože projektil mu uvízl pod kůží.

Policisté po domluvě se státní zástupkyní zahájili úkony trestního řízení pro trestné činy výtržnictví, nebezpečné vyhrožování a ublížení na zdraví. „Nyní bude na policistech, aby zjistili, jak celá událost proběhla. K tomu by ocenili případné svědectví kohokoliv, kdo incident viděl, a prosí, aby se obrátil přímo na zmiňované oddělení nebo na linku 158,“ uzavřel mluvčí policie.

Reklama

Výběr článků

Načítám