Hlavní obsah

Vymyslela si dluhy po exmanželovi i synovu nemoc. Vylákala z lidí skoro milión

Novinky, kčt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kroměřížsko

Z podvodu obvinili policisté 33letou ženu z Děčínska, která na základě různých smyšlených legend vylákala z 65letého muže z Kroměřížska a z manželského páru z Plzně téměř milión korun. V úterý o tom informovala policejní mluvčí Simona Kyšnerová.

Foto: Gabriela Krejčová, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Se starším mužem z Kroměřížska se obviněná seznámila před pěti lety v Plzni, od té doby byli spolu každý den v kontaktu — komunikovali však výhradně telefonicky.

Podvodnice muži tvrdila, že je v těžké životní situaci, nemá žádné peníze a navíc se musí starat o nemocného syna. Vymlouvala se také na splácení dluhů po bývalém manželovi.

„Tvrdila mu, že žije v bídě a potřebuje půjčit peníze, které mu samozřejmě vrátí. Přitom dobře věděla, že nebude v jejích možnostech obnos vrátit, protože je dlouhodobě nezaměstnaná a je proti ní vedeno exekuční řízení. Navíc ho lživě ubezpečovala tím, že jí sociální úřad vyplatí téměř milión a půl korun,” uvedla Kyšnerová.

Žena od loňského května z důvěřivého muže postupně vylákala přes 700 tisíc korun. „On sám se přitom kvůli ní zadlužil,” poznamenala Kyšnerová.

Obdobným způsobem si žena přišla na víc než čtvrt miliónu korun, když podvedla manželský pár z Plzně. Také jim peníze dosud nevrátila.

„V případě odsouzení ženě hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi,” doplnila policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám