Hlavní obsah

Pes se utrhl z vodítka a porazil kolemjdoucí ženu, majiteli hrozí soud

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muže, jehož pes letos v březnu porazil ženu, která se vážně zranila, chce klatovská státní zástupkyně postavit před soud. Podala už návrh na jeho potrestání. V případě prokázání viny může jít 31letý chovatel psů ze Strážova na Klatovsku za těžké ublížení na zdraví až na čtyři roky do vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ridgeback (ilustrační foto)

Článek

Událost se stala v březnu v Nýrsku. Muž uvázal své tři psy k zábradlí u řeky Úhlavy, přičemž jeden z nich — kříženec stafordširského teriéra s ridgebackem — přetrhl vodítko a zezadu narazil do 57leté ženy, která v tu dobu místem procházela.

Žena na silnici upadla a zranila se, lékaři jí v nemocnici zjistili nitrokloubní zlomeninu holenní kosti. Musela být okamžitě operována a léčení trvalo asi tři měsíce.

„Obviněný muž psa uvázal nevyhovujícím podomácku vyrobeným vodítkem, které zvíře v jeho nepřítomnosti přetrhlo,“ uvedla šéfka státního zastupitelství Jiřina Vítovcová.

Reklama

Výběr článků

Načítám