Hlavní obsah

Desítky Romů uctily v Chomutově smrt muže a nadávaly policii

Novinky, jap

Několik desítek lidí se sešlo v sobotu večer v Jirkovské ulici v Chomutově, kde byl v noci zastřelen místní Rom. Místo činu hlídali policisté.

Místo činu v Chomutově a pietní akceVideo: Novinky

 
Článek

Romové avizovali, že se v 18 hodin sejdou na místě činu, aby uctili památku oběti. Zastřelený muž podle nich bydlel s rodinou v přilehlém domě. Místo činu je od nočních hodin obehnáno páskou. Kriminalisté na místě pracovali v noci i po celou sobotu. Ještě v sobotu večer hledali balistici pomocí detektoru kovů nábojnice.

Před páskou se mezitím sešly desítky Romů z Chomutova i okolí. Někteří z nich zapálili na místě činu svíčky. Před domem oběti stojí dřevěný kříž. Policisté museli urovnávat několik slovních konfliktů. Někteří z účastníků pietní akce jim za to vulgárně nadávali. Nikdo nebyl zadržen.

Kromě běžných policejních hlídek na místě působí také těžkooděnci z pořádkové jednotky a psovodi.

„Na místě činu stále probíhají úkony trestního řízení. Kriminalisté místo stále ohledávají a balistici hledají další možné stopy. Podezřelý z tohoto činu je umístěn v policejní cele. Předpokládáme, že v průběhu neděle bude tento muž obviněn ze zvlášť závažného zločinu vraždy s tím, že by měl být podán podnět státnímu zástupci, aby podal návrh na uvalení vazby,“ řekl na místě policejní mluvčí Danel Vítek.

Reklama

Výběr článků

Načítám