Hlavní obsah

Se zákazem si řidič kamiónu hlavu nelámal, zničil nový asfalt za šest miliónů

Právo, Miloslav Hradil

Škodu za šest miliónů korun způsobil ve středu odpoledne pětatřicetiletý řidič nákladního auta, který se snažil projet Červenohorským sedlem v Jeseníkách, přestože je momentálně pro dopravu kvůli rekonstrukci vozovky v jeho jižní části uzavřeno. Havaroval a nafta, která z jeho vozidla vytekla, znehodnotila čerstvě položený asfaltový koberec. Pak se navíc snažil z místa ujet.

Foto: Policie ČR

Řidiče kamiónu se policistům podařilo dopadnout až v Bělé pod Pradědem - Domašově.

Článek

„Muž nerespektoval dopravní značení, kterým je označena uzávěra jižní části sedla, a přijel až do míst, kde probíhala pokládka nového povrchu vozovky. Zde se začal otáčet. Při tom narazil do svodidel a pracovního stroje - válce, kterému poškodil dveře a rám,“ řekla Právu ve čtvrtek policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Na nákladním vozidle došlo podle ní při střetu k poškození kabiny, návěsu a palivové nádrže, ze které začala na nový asfalt vytékat nafta.

Foto: Policie ČR

Šofér ujížděl s dírou v palivové nádrži.

„Řidič však na poškození nádrže nedbal a odjel směrem na Jeseník. Policistům se ho podařilo zastavit až v Bělé pod Pradědem - Domašově. Protože při úniku nafty došlo ke znehodnocení čerstvě položeného asfaltového povrchu, je způsobená škoda předběžně vyčíslena na zhruba šest miliónů korun,“ poznamenala policejní mluvčí.

Na místě zasahovali i profesionální hasiči z Jeseníku. „Jen díky včasnému zásahu a přijatým opatřením se nafta nedostala do řeky Bělé,“ sdělila Právu mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Foto: Policie ČR

Nafta se rozlila na čerstvě položený asfaltový koberec

Policie se případem dále zabývá. Nerespektování dopravního značení vyřešili policisté s řidičem na místě v blokovém řízení. „Další jeho jednání šetří jako škodní událost,“ dodala Neubauerová.

Reklama

Výběr článků

Načítám