Hlavní obsah

Kamióny na D1 v Praze skříply dodávku, pro řidiče přiletěl vrtulník

Novinky, ok, jap
Praha
Aktualizováno

Čtyři nákladní auta a dodávka se srazila ve čtvrtek dopoledne dálnici D1, v úrovni pražského Chodova. Provoz ve směru do centra byl více jak hodinu zcela uzavřen. Hasiči museli vyprostit řidiče dodávky.

BEZ KOMENÁŘE: Srážka čtyř nákladních aut na dálnici D1 v Praze Video: Novinky

 
Článek

„Nehoda se stala na 1,5 kilometru ve směru na Prahu. Bourala tam čtyři nákladní auta a dodávka, dálnice byla uzavřena. Nyní je průjezdná jedním pruhem,“ řekl Novinkám mluvčí policie Pavel Truxa.

Foto: Novinky

Srážka čtyř nákladních aut na dálnici D1 v Praze

„Hasiči se k místu nehody dostávali přes kolonu velmi obtížně. Na místě vyprostili zraněnou osobu z dodávky, kterou předali záchranářům. Následně zajistili místo události proti vzniku požáru a zasypali sorbentem uniklé provozní kapaliny,” řekl mluvčí hasičů Martin Kavka.

Na místě přistál vrtulník záchranné služby. Podle mluvčí záchranářů Jany Poštové byl vážně zraněn asi 50letý řidič dodávky, vrtulník ho přepravili do pražské vojenské nemocnice.

Foto: Novinky

Srážka čtyř nákladních aut na dálnici D1 v Praze

Nehoda s tramvají

Další nehodu vyšetřují policisté na pražském Vypichu, kde se srazila tramvaj s osobním autem. Nehoda se stala před půl jedenáctou mezi stanicemi Vypich a Bílá Hora. Mluvčí záchranné služby Jana Poštová uvedla, že byl zraněn 33letý muž.

„Muž byl po ošetření lékařem a inspektorem provozu s poraněním dolní a horní končetiny převezen při vědomí do nemocnice v Motole,“ uvedla Poštová.

BEZ KOMENTÁŘE: Nehoda tramvaje s osobním automobilemVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

Podle mluvčího policie Jana Daňka byl muž v autě zaklíněn a vyprostit ho museli hasiči. Nehodu policisté vyšetřují.

Provoz linek 22 a 25 byl přerušen a nahradily je autobusy. Provoz byl obnoven kolem půl dvanácté.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám