Hlavní obsah

Veselo před věznicí: Muž přivezl Kajínkovi tisícikorunu a vykřikoval, že je také justiční oběť

– Jablonec nad Nisou
Právo, Michael Polák

Na propuštění na svobodu dál čeká ve věznici v Rýnovicích Jiří Kajínek. Prezident Miloš Zeman před svým odletem do Číny řekl, že milost pro Kajínka podepíše velmi brzy po svém návratu. Ani po pěti dnech však není Kajínek na svobodě. Mezitím se před věznicí střídají různí zvědavci. V pondělí se mezi ně přidal muž, který přinesl Kajínkovi tisícikorunu na cestu domů.

Petr Veselý chce dát Kajínkovi tisícikorunuVideo: Novinky

 
Článek

V Rýnovicích se postupně střídají mimo jiné i místní obyvatelé a Kajínkovi podporovatelé. V pondělí před druhou hodinou vzbudil rozruch muž, který se představil jako Petr Veselý.

Podle ČTK si v minulosti odpykal sedmiletý trest za padělání peněz. Veselý přivezl Kajínkovi tisíc korun. „Jsem stejná justiční oběť jako Kajínek,“ vykřikoval muž a v ruce držel ceduli s nápisem Kajínek = oběť justiční mafie.

Foto: Michael Polák, Právo

Petr Veselý o sobě tvrdí, že je justiční oběť.

„Já jsem seděl sedm let ve věznici s ostrahou. Odsouzený na sedm let, protože se nikdo nechtěl zabývat pravdou,“ prohlásil muž. „Víte proč? Protože ty soudy v 90. letech to byla ta justiční mafie, jak o ní mluvila Marie Benešová. Stejný případ byl Kajínek. Odsoudili ho, protože se to policii, státním zástupcům a soudci hodilo,“ dodal.

Ředitel věznice Rýnovice k propuštění KajínkaVideo: Novinky

Jiřímu Kajínkovi přivezl tisícikorunu, aby se prý měl jak dostat domů. „Budu tady čekat a předám mu to. Protože to, co dostane na cestu od věznice, je směšné, to by mu nestačilo,“ vysvětlil.

Zhruba od 12. hodiny se v pravidelných intervalech ozývá z areálu rýnovické věznice střelba. Novináři mezi sebou vtipkovali, že jde o oslavné salvy pro Kajínka, ve skutečnosti zřejmě půjde o povinné střelby dozorců vězeňské služby.

Reklama

Související články

Zeman pustí Kajínka na svobodu

Prezident Miloš Zeman udělí milost na doživotí odsouzenému vězni Jiřímu Kajínkovi (56), který si odpykává nejpřísnější možný trest za dvojnásobnou nájemnou...

Výběr článků

Načítám