Hlavní obsah

Agresivní řidič porsche v Praze vybržďoval hasičskou cisternu

Novinky, jap
Praha

Hasičskou cisternu vracející se od zásahu vybržďoval v Praze v sobotu 13. května agresivní řidič porsche. Poté, co řidič osobáku hasiče předjel, začal jejich cisternu vybržďovat, až nakonec úplně zastavil. Případem už se zabývá policie.

BEZ KOMENTÁŘE: Incident řidiče porsche a hasičů. Archivní videoVideo: HZS hl. m. Prahy

 
Článek

Profesionální hasiči z holešovické stanice se v sobotu vraceli od případu zpět na stanici, když je v ulici Osadní v Holešovicích předjel přes plnou čáru řidič porsche, navíc protisměrným odbočovacím pruhem. K tomu ještě během tohoto manévru vyjela z vedlejší ulice dodávka, která kvůli chování řidiče porsche musela úplně zastavit.

Hasiči na počínání řidiče luxusního vozu zareagovali zatroubením, což se však šoférovi nelíbilo a ihned je začal vybržďovat. V ulici U Průhonu pak před hasiči zastavil úplně uprostřed dvousměrné ulice tak, aby nebylo možné ho objet.

„Ve všech výjezdových vozidlech máme palubní kamery, takže takové záznamy můžeme následně předat policii, což se také v tomto případě stalo. Obecně lze říci, že je vybržďování hasičské cisterny velmi nebezpečné – zastavit auto plné vody během krátké chvíle není totiž úplně jednoduché,” řekl Novinkám mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Hrozí mu pokuta 10 tisíc a odebrání řidičáku

Případem se již zabývají pražští policisté, kteří nakonec celou věc postoupili do správního řízení.

„Provedeným prošetřováním policisté zjistili, že se řidič v rámci celé situace dopustil řady přestupků. Prioritně nerespektoval dopravní značení, neboť hasičské auto předjížděl na plné čáře v křižovatce. Navíc svým manévrem omezil jak předjížděné, tak protijedoucí vozidlo. Policisté toto řidičovo jednání zadokumentovali a postoupí ho k dořešení příslušnému správnímu orgánu, kde hrozí jednačtyřicetiletému řidiči pokuta do výše deseti tisíc korun a zákaz řízení motorových vozidel v rozmezí od minimálně půl roku do jednoho roku," uvedl policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám