Hlavní obsah

Prošedivělý muž přepadl obchod v Plzni. Odnesl si téměř 20 tisíc

Právo, zaš
Plzeň

Policisté intenzivně pátrají po lupiči, který v pondělí po poledni přepadl obchod se značkovým oblečením v centru Plzně. Muž se nejdříve pokusil prodavačku slovně obelstít, aby z ní vymámil hotovost. Když se mu to nepodařilo, začal ženě za pultem vyhrožovat.

BEZ KOMENTÁŘE: Loupež v Plzni Video: Patrik Biskup, Právo

 
Článek

K činu došlo v jednom z obchodů ve Zbrojnické ulici v těsné blízkosti náměstí Republiky. Lupič se prý nejprve odvolával na to, že si jde po předchozí dohodě s majitelem provozovny vyzvednout peníze. Obsluha mu ale neuvěřila a hotovost mu odmítla vydat.

„Muž sáhl pod bundu a drže ruku pod oděvem trval na jejím vydání. Mužovo chování na ženu zapůsobilo výhružně, proto z obavy o své zdraví a život peníze vydala. Pachatel pak s téměř 20 tisíci korunami z místa odešel,“ sdělila Právu mluvčí policie Hana Štefflová.

Prodavačka lupiče popsala jako staršího prošedivělého muže, který byl oblečen do tmavých džínů a tmavé jarní bundy. „Hovořil plynně česky bez vady řeči,“ doplnila popis Štefflová.

Ačkoliv není jasné, zda byl muž ozbrojen, policisté jednání kvalifikovali jako zvlášť závažný zločin loupeže. Pachateli v případě dopadení hrozí až desetiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám