Hlavní obsah

Na pražském Masarykově nádraží hořel vlak

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

S požárem osobního vlaku bojovali v pondělí časně ráno hasiči na pražském Masarykově nádraží. Ve vlaku naštěstí nebyli cestující. Plameny se hasičům podařilo zlikvidovat během dvaceti minut, nikdo se nezranil.

Foto: HZS Praha

Plameny vagón zničily.

Článek

Dvě jednotky vyjely k požáru před šestou hodinou ráno. Vlak stál na šesté koleji a jeden z vagónů byl při příjezdu hasičů zcela zasažen plameny.

Foto: HZS Praha

Hořelo na šestém nástupišti

„Hasiči provedli prvotní průzkum a zjistili, že se uvnitř nenacházejí lidé. Asi po dvaceti minutách byla ohlášena lokalizace požáru, následně probíhaly dohašovací práce,“ informoval mluvčí hasičů Martin Kavka.

Foto: HZS Praha

Hořelo na šestém nástupišti

Práci hasičům zkomplikovala trolej, kterou zpočátku nemohli odpojit od proudu. Museli tak hasit s největší opatrností. „Po příjezdu jednotky ze Správy železniční dopravní cesty byla trolej vyzkratována,” uvedl Kavka.

Požár podle něj zničil především vnitřek vagónu, ale teplo poškodilo i vnější lak a okna. Škoda zatím vyčíslena nebyla.

Příčinou ohně byla pravděpodobně závada na elektroinstalaci, škoda nebude velká, protože vůz byl asi 25 let starý, řekl mluvčí Českých drah Petr Šťáhlavský. „Vůz bude ke zrušení, odepisovat se bude jeho zůstatková cena, která je relativně malá," řekl Šťáhlavský agentuře ČTK.

Foto: HZS Praha

Plameny vagón zničily

Hořela fritéza

Pražské hasiče v pondělí ráno zaměstnal také požár fritézy v kuchyni nákupního centra Billa na Proseku. Z obchodu evakuovali několik lidí, požár následně uhasili.

Reklama

Výběr článků

Načítám