Hlavní obsah

Při nehodě kamiónů na D1 vytekla kyselina, poničila sto metrů dálnice

Novinky, jap

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na 113. kilometru dálnice D1 poblíž sjezdu na Jihlavu se ve čtvrtek ve směru na Brno po 14. hodině střetly ve zúžení dva nákladní vozy. Z jednoho z nich uniklo na dálnici asi dva tisíce litrů kyseliny fosforečné, která poleptala povrch vozovky.

Foto: Petr Horník, Právo

Ilustrační foto

Článek

Nehoda se stala v místě, kde je provoz sveden do jednoho jízdního pruhu.

"Ve směru na Brno se střetla dvě nákladní vozidla. Jedno vozidlo přepravovalo nebezpečnou látku. Jedná se o kyselinu fosforečnou, která zhruba v objemu 2000 litrů vytekla na komunikaci. Dálnice D1 byla ve směru na Brno hned po nehodě uzavřena a uzavřena je stále," uvedla po 16. hodině policejní mluvčí Dana Čírtková.

Kyselina podle ní poškodila povrch dálnice na zhruba 100 metrů dlouhém úseku. Únik látky na místě řeší hasiči.

"Policisté na místě šetřením zjistili, že třicetiletý řidič nákladního vozidla značky Man s návěsem, jednalo se o cizího státního příslušníka, zezadu narazil do před ním jedoucího nákladního vozidla značky DAF s návěsem. Jak dlouho bude dálnice na Brno uzavřena, nelze v tuto chvíli odhadovat," doplnila mluvčí.

Řidiči mohou z dálnice sjet na 104. kilometru u Větrného Jeníkova a zpět na D1 najet na 119. kilometru u Velkého Beranova.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám