Hlavní obsah

Chodec přebíhal na Frýdeckomístecku dálnici, smetlo ho auto

Právo, plk
Frýdek Místek

Smrtí zaplatil za svou neopatrnost zatím neznámý muž, který se v pondělí časně ráno rozhodl přeběhnout dálnici D48 mezi Českým Těšínem a Frýdkem-Místkem. Rušnou čtyřproudovou silnici chtěl překonat v místě, kde se auta řítí 130kilometrovou rychlostí.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Tragédie se stala nedaleko Třanovic na Frýdecko-Místecku, ve směru z Českého Těšína na Frýdek-Místek krátce před půl pátou ráno.

„Na dálnici došlo ke sražení chodce, muže dosud nezjištěné totožnosti. Toho srazilo nákladní vozidlo řízené devětačtyřicetiletým mužem,“ popsala frýdecko-místecká policejní mluvčí Karolína Bělunková s tím, že řidič nákladního auta při nehodě zraněn nebyl.

Silnice byla kvůli nehodě uzavřena až do zhruba sedmé hodiny, řidiči mířící z Českého Těšína na Frýdek-Místek museli jet po náhradní trase.

„V současné době probíhá vyšetřování, a to za účelem zjištění totožnosti zemřelého,“ doplnila mluvčí. Zda střet zavinil chodec, odmítla spekulovat. „Příčiny, souvislosti a okolnosti jsou v současné době předmětem vyšetřování třinecké kriminální policie,“ uvedla Bělunková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám