Hlavní obsah

Čtyři ženy řídily nevěstinec, prostitutkám braly polovinu výdělku

Obviněním z trestného činu kuplířství skončilo podnikání čtyř žen, které se podílely na provozování takzvaného privátu v Praze 3. Podle kriminalistů se v bytě střídalo minimálně 15 prostitutek, které obviněným ženám odváděly polovinu výdělku. Hlavní organizátorka si tak podle kriminalistů přišla téměř na osm miliónů korun, informoval policejní mluvčí Jan Daněk.

Čtyři ženy řídily nevěstinec, prostitutkám braly polovinu výdělkuVideo: Policie ČR

 
Článek

Všechny čtyři ženy byly zadrženy na několika místech po celém Česku. „Jelikož se jednalo o organizovanou skupinu, hrozí jim v případě odsouzení až osmiletý pobyt za mřížemi,” uvedl Daněk. Tři z obviněných žen jsou stíhány vazebně.

Případ organizovaného kuplířství začali policisté z třetího policejního obvodu šetřit loni na podzim na základě anonymního oznámení. Ti zjistili, že čtveřice žen ve věku 19 až 66 let provozovala v pronajatém bytě erotický podnik, ve kterém zajišťovaly služby prostitutek.

V bytě se na směny střídalo minimálně 15 společnic. „Polovinu peněz, které tyto prostitutky získaly, musely odvádět svým 'zaměstnavatelkám',” popsal policejní mluvčí. Hlavní organizátorka se podle všeho této činnosti dopouštěla minimálně od poloviny roku 2014.

Reklama

Výběr článků

Načítám