Hlavní obsah

Překotný porod doma dopadl špatně. Novorozenec je po smrti a matka ve vážném stavu

Právo, vtk
Brno

Na jižní Moravě zemřelo dítě při překotném porodu doma. Událostí se od čtvrtka zabývají kriminalisté. Právu to řekl mluvčí jihomoravské policie Bohumil Malášek. Další podrobnosti neuvedl.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Mohu pouze potvrdit úmrtí novorozence v místě bydliště jeho matky. Další informace ověřujeme,“ doplnil mluvčí. Neupřesnil ani, kde přesně se událost stala.

Mluvčí jihomoravské záchranné služby Hedvika Kropáčková k případu uvedla, že po porodu byl na místo přivolán lékař záchranky.

„Matka byla na místě okamžitě ošetřena a ve velmi vážném stavu převezena do nemocnice. Více k události nelze říci,“ uvedla mluvčí.

„Žena, která plánovala porod v porodnici a docházela na pravidelné prohlídky do porodnice, začala mít dnes nad ránem kontrakce. Jednalo se o takzvaný překotný porod, takže se dítě narodilo doma velice rychle,“ uvedla pro ČTK výkonná ředitelka Unie porodních asistentek Kateřina Hájková Klíčová.

Doplnila, že porodní asistentka, která o ženu pečovala v těhotenství, byla během porodu s rodinou v telefonickém kontaktu a doporučila zavolat záchrannou službu. „Dítě bohužel po přestřižení pupeční šňůry přestalo dýchat a záchranářům se ho nepodařilo oživit,“ uvedla Hájková Klíčová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám