Hlavní obsah

Policisté vypátrali zloděje, který v centru Prahy kradl parfémy a zmlátil prodavačku

Novinky, hlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Pražský policistům se podařilo zadržet muže, který v polovině března v jednom z ochodů v Rytířské ulici ukradl několik parfémů a následně zmlátil prodavačku. V úterý o tom informoval mluvčí policie Tomáš Hulan.

BEZ KOMENTÁŘE: Zadržený mužVideo: Policie ČR

 
Článek

Třicetiletého muže zadrželi policisté v noci na 31. března. Ke svým činům, tedy krádeži, výtržnictví i ublížení na zdraví, se přiznal. „Přiznal se, že inkriminovaného dne vyrazil do centra metropole s jednoznačným cílem, krást. Tímto způsobem si chtěl opatřit peníze jak pro běžný život, tak k nákupu omamných a psychotropních látek,“ dodal Hulan.

V polovině března v jednom z obchodů v Rytířské ulici se muž pokusil ukrást několik parfémů. Při činu ho však zpozorovali zaměstnanci obchodu, kteří se ho pokusili zadržet. Ze záběrů bezpečnostních kamer je patrné, že se pachatel ve dveřích obchodu zastavil a prodavačku, která se ho vydala pronásledovat, srazil ranou pěstí k zemi. O totéž se pokusil i u její kolegyně, kterou však naštěstí nezasáhl.

„Paradoxní je, že při tomto ataku mu vypadly ukradené parfémy z kapsy na podlahu prodejny,“ řekl Hulan. [celá zpráva]

V současné době je obviněný ve vazbě a za zmíněné činy mu hrozí až tři roky vězení. „Jelikož byl ale obviněný v minulosti již sedmnáctkrát stíhán pro majetkovou trestnou činnost, je vnímán jako recidivista, kterému může být horní hranice trestu navýšena až o jednu třetinu,“ upřesnil Hulan.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám