Hlavní obsah

Mladou ženu v Ostravě-Polance zavraždil neznámý pachatel

– Ostrava

Policie vyšetřuje nedávnou smrt pětadvacetileté ženy z ostravské městské části Polanka jako vraždu. Pachateli, po kterém kriminalisté stále pátrají, hrozí až výjimečný trest, řekla mluvčí moravskoslezské policie Gabriela Holčáková. Z jakého důvodu může u soudu padnout i doživotí, policie nyní uvést nechce. Možností je ale několik. Například těhotenství oběti či surový způsob provedení vraždy.

Článek

„Moravskoslezští kriminalisté, specializující se na odhalování násilné trestné činnosti, pokračují v prověřování okolností zvlášť závažného zločinu vraždy,” uvedla Holčáková.

Vražda se stala minulý týden ve středu v jednom z domů v Polance. "Přítel zavražděné ženy se vracel z Turecka. Kamarád ho vezl z letiště. Vysadil jej doma, během několika minut mu volal, aby se vrátil zpátky. Přítelkyni našel ležet na schodech s rozbitým obličejem," řekl známý páru. Dodal, že podle jeho informací se z domu ztratily například hodinky či část hotovosti.

"Zatím nezjištěný pachatel způsobil poškozené zranění, kterým na místě podlehla," řekla k případu Holčáková. Dodala, že policisté prohledali místo činu, zajistili stopy a soudní znalec nařídil pitvu zesnulé ženy.

Pachateli hrozí výjimečný trest

"Zahájili jsme úkony trestního řízení pro zvlášť závažný zločin vraždy. Pachateli tohoto skutku hrozí až výjimečný trest," řekla. Podrobnější informace policie nyní poskytovat nebude.

Výjimečný trest ve výši až 30 let, nebo dokonce doživotí může soud udělit v několika případech. V případě vraždy v Polance přicházejí v úvahu čtyři důvody. Jednak zvlášť surový či trýznivý způsob provedení, žena byla údajně brutálně ubita. Dalším důvodem by mohlo být údajné těhotenství oběti, o kterém se hovoří. V úvahu přichází i loupežný motiv, popřípadě snaha zakrýt vraždou jiný trestný čin.

Celkem letos moravskoslezští kriminalisté zaznamenali pět vražd. Čtyři z nich se jim už podařilo objasnit a pachatele obvinit. "V loňském roce jsme vyšetřovali 17 případů vražd. Ve všech případech byl zjištěn pachatel," uvedla Holčáková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám