Hlavní obsah

Na Znojemsku se srazil autobus a dvě osobní auta, jeden mrtvý

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Znojmo

Tragicky skončila nehoda dvou osobních automobilů a autobusu, která se stala v pátek před polednem u Mackovic na Znojemsku. Zemřel jeden z řidičů osobního vozu a dalších pět lidí bylo zraněno, sdělila mluvčí znojemské policie Lenka Drahokoupilová.

Foto: HZS JMK

Srážku nepřežil jeden z řidičů osobního auta

Článek

Obě osobní auta jela od Pohořelic, řidič Škody Superb zřejmě nereagoval na situaci před sebou a narazil do vozu, který jel před ním. Auto nárazem vybočilo a dostalo se do protisměru, kde zrovna přijížděl autobus. Následky byly tragické.

V troskách odhozeného vozu zemřel jeho řidič. Autobus po nehodě vyjel ze silnice a skončil v poli asi šedesát metrů od komunikace. Mimo vozovku se zastavil i superb.

„Hasiči vyprošťovali zemřelého řidiče osobního auta téměř hodinu,“ uvedl mluvčí jihomoravských hasičů David Jirouš. Řidič druhého vozu utrpěl zranění a šok, putoval do znojemské nemocnice, stejně jako řidič autobusu a tři cestující z pravidelného linkového spoje.

Doprava na hlavním tahu z Pohořelic do Znojma se na několik hodin zastavila, policisté ji odkláněli na silnice nižších tříd.

Reklama

Výběr článků

Načítám