Hlavní obsah

Turistka se po pádu ze srázu v Jeseníkách těžce zranila

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vážné zranění utrpěla v neděli osmadvacetiletá žena v Jeseníkách po pádu z 15 až 20 metrů vysokého srázu. Více než čtyřhodinový zásah záchranářů ztížil nejen horský terén, ale i zimní podmínky panující v místě neštěstí.

Foto: ZZS MSK

Lékař se musel za pacientkou spustit z vrtulníku na padesátimetrovém laně.

Článek

Žena spadla v údolí Bílé Opavy po 15. hodině. „Vrtulník dorazil na pomoc před 15.30, to už ale u zraněné ženy byli horští záchranáři a poskytovali jí předlékařskou pomoc,“ popsal mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Podle něj se mladá turistka pohybovala terénem na zcela zledovatělém povrchu a spadla  ze srázu.

Foto: ZZS MSK

Žena spadla v Jeseníkách ze srázu.

Lékař se musel za pacientkou spustit z vrtulníku na padesátimetrovém laně. „Postižená byla při vědomí, pádem si však přivodila poranění páteře a horní končetiny,“ informoval mluvčí.

Po prvotním lékařském ošetření a uložení do vakuové matrace přepravil vrtulník ženu v podvěsu ke stanici horské služby na Ovčárně, kde záchranáři provedli další úkony a ženu převzali na palubu stroje. Nakonec záchranáři předali ženu do péče týmu urgentního příjmu Fakultní nemocnice Olomouc.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám