Hlavní obsah

Razie v pražské tržnici SAPA se zaměřila na EET

– Praha
Novinky, jap

Kontroloři Finanční správy a pražští celníci vyrazili o víkendu do pražské tržnice SAPA. Kontroly zaměřili především na fungování elektronické evidence tržeb u prodejců.

BEZ KOMENTÁŘE: Kontrolní akce v pražské tržnici SAPAVideo: Novinky

 
Článek

„Od soboty provádí Celní správa a Finanční správa kontrolu zaměřenou na elektronickou evidenci tržeb u obchodníků. V první fázi se uskuteční kontrola skrytě, kdy naši kontroloři předstírají, že jsou běžnými zákazníky. Později jsou již mezi obchodníky známí, a tak dochází ke kontrole běžné,” řekl Novinkám Jiří Fojtík, ředitel sekce metodiky a výkonu daní Generálního finančního ředitelství.

Nedostatky v 10 procentech případů

Během soboty zkontrolovali celníci a zaměstnanci Finanční správy 51 prodejců. Nedostatky objevili u šesti z nich. Postup je ve většině případů stejný. Kontroloři si nechají od trhovce vytisknout  účtenku, kterou pak zkontrolují ve svých elektronických systémech.

„Příslušníci Celní správy se zaměřují i na potenciální dlužníky. V sobotu se jim podařilo vymoci 70 tisíc korun. V případě, že by se od dlužníků částku nepodařilo vybrat, mohou celníci zabavit jejich zboží,” sdělila mluvčí pražských celníků Ivana Kurková.

Rozsáhlá kontrolní akce bude pokračovat i v následujících dnech.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám