Hlavní obsah

Šéf strážníků v Praze 1 kontrolovanému řidiči rozbil mobil, je obviněn

– Praha

Ředitel Městské policie Praha 1 Miroslav Stejskal byl obviněn ze zneužití pravomoci. Uvedla to ve čtvrtek televize Prima na základě vyjádření mluvčího pražské státní policie Tomáše Hulana. Stejskal údajně při kontrole auta, které asi neoprávněně parkovalo na místě pro invalidy, sebral a rozbil jednomu z kontrolovaných mobilní telefon.

Šéf strážníků v Praze 1 kontrolovanému řidiči rozbil mobil, je obviněn Video: Prima FTV

 
Článek

„Můžu potvrdit, že ho stíháme kvůli zneužití pravomoci úřední osoby,“ řekl Primě Hulan.

Potyčka se stala koncem loňského roku. Stejskal a další strážníci objevili vůz parkující na místě pro invalidy, jehož řidič podle šéfa strážníků předložil padělaný průkaz vozidla přepravujícího těžce zdravotně postiženého.

„Během zákroku došlo ke konfliktu, když se mi pokusil příbuzný řidiče ten průkaz vytrhnout. Pak začal manipulovat s mobilním telefonem tak, že jsem to považoval za své ohrožení,” popsal situaci Stejskal.

Podle Primy pak ředitel strážníků telefon muži sebral. Po několika minutách Stejskal mobil hodil do auta kontrolovaného řidiče a telefon se prý při tom rozbil, uvedla televize. Kvůli tomu byl Stejskal obviněn ze zneužití pravomoci úřední osoby. Stejskal zatím zůstává ve funkci, sdělila televizi mluvčí Městské policie Praha Irena Seifertová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám