Hlavní obsah

Seniorce nabízeli výměnu okapů. Když odmítla, přepadli ji a okradli

Novinky, hlk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bílé Vchynice

Začalo to nabídkou na výměnu okapů a skončilo přepadením, při němž pachatelé hrozili osmdesátileté seniorce na zahradě jejího domu v Bílých Vchynicích na Pardubicku zbraní. O případu, který se odehrál v půli března, informovali ve čtvrtek policisté. Ti také zveřejnili přibližnou podobu jednoho z mužů, kteří ženu připravili o nemalé úspory.

Foto: Policie ČR

Fotoportrét jednoho z pachatelů.

Článek

Loupež se odehrála 16. března dopoledne. Podle pardubických policistů, kteří se případem zabývají, dvojice mužů nejdříve nabízela seniorce výměnu okapů. Poté, co žena jejich nabídku odmítla, jeden z nich přeskočil zamčený plot a namířil na ni zbraň.

Se slovy „Babo, drž hubu!“ pak vešel do jejího domu, zatímco druhý muž hlídal venku.

Asi po pěti minutách muž vyšel ven, opět přeskočil plot, načež i se spolupachatelem odešli. „To už přepadená žena slyšela jen zvuk motoru cizího vozidla, uchopila dvě hole a vystrašená šla prosit o pomoc svou sousedku,“ řekla k případu mluvčí pardubické policie Eva Maturová.

Přišla o úspory

Předtím, než na místo dorazili přivolaní policisté, zjistila žena, že ji lupič připravil o nemalé úspory.

Oba pachatelé byli údajně snědší pleti, jeden z nich měřil více než 170 centimetrů a měl obličej zarostlý vousy. „Pro případné poznání jednoho z nich byl sestaven fotoportrét. Pokud jste v sestaveném obličeji poznali konkrétního muže, kontaktujte prosím pardubické policisty i prostřednictvím tísňové linky 158,“ dodala Eva Maturová.

Policie nabádá, aby lidé upozornili své příbuzné v seniorském věku, že k případu došlo, aby byli opatrní. Maturová však zároveň připustila, že spolehlivá rada, jak se mohou starší lidé podobné loupeži bránit, neexistuje.

„Tato žena nikomu neotevřela, nikoho do domu nepustila, branku vždy řádně zamyká, ale přesto se stala obětí takových zlodějů,“ podotkla mluvčí.

Případ byl kvalifikován jako loupež. Pachatelům v případě dopadení a prokázání viny hrozí až deset let za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám