Hlavní obsah

Nejvyšší soud rozhodl o vrahovi Kramném

– Brno • Aktualizováno

Nejvyšší soud (NS) už rozhodl o dovolání Petra Kramného, zatím ale nezveřejnil a v nejbližší době ani nezveřejní výsledek. Kramný si odpykává 28 let ve vězení za vraždu manželky a dcery.

BEZ KOMENTÁŘE: Petr Kramný u vrchního soudu. Archivní videoVideo: Novinky

 
Článek

Soudci hlasovali ve čtvrtek, nyní vypracují odůvodnění, poté své rozhodnutí i se spisem předají Krajskému soudu v Ostravě, který bude doručovat účastníkům řízení. Vyplynulo to z justiční databáze.

Mluvčí soudu Petr Tomíček uvedl, že se v nynější fázi řízení nemůže vyjadřovat. Očekává, že senát odůvodnění vyhotoví do měsíce.

Kramný podle pravomocného verdiktu v roce 2013 na dovolené v Egyptě zavraždil manželku a dceru elektrickým proudem. Vinu popírá.

Vyloučili soudce

Projednávání Kramného dovolání nebylo bez komplikací. Nejprve na svou možnou podjatost upozornil soudce Vladimír Veselý. Loni se totiž při obědě setkal se znalcem, který se podílel na revizní analýze v Kramného kauze. Mimoděk si tehdy vyslechl jeho náhled na případ.

Foto: Aleš Honus, Právo

Petr Kramný ve čtvrtek u soudu

Poté obhajoba s úspěchem navrhla ještě vyloučení soudců Iva Kouřila, Jana Engelmanna a Michala Mikláše.

Podle egyptských úřadů šestatřicetiletá žena a osmiletá dívka zemřely na následky dehydratace nebo otravy. Po převozu těl čeští znalci došli k závěru, že oběti zemřely po zásahu elektrickým proudem. Potvrdil to i revizní znalecký posudek. Expertizy jsou opakovaně terčem kritiky obhajoby. Za Kramného práva se zasazuje také spolek Šalamoun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám